МВС Укрїни. Експертна служба

У ПОШУКАХ ІСТИНИ БЕЗ ПРАВА НА ПОМИЛКУ

Герб Хмельницької області

25 жовтня 2018 року, у прокуратурі області проведено семінар з питань призначення та проведення експертиз у кримінальних провадженнях.

Відкриваючи захід заступник прокурора області Олександр Мартинюк відмітив, що досудове розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів у бюджетній сфері, а також щодо господарських та службових злочинів здебільшого залежить від результатів проведення експертиз.

Необхідність у проведенні такого семінару, на переконання головуючого, викликана тим, що в експертних установах наразі знаходиться близько 100 кримінальних проваджень, у яких призначено експертні дослідження, та строки виконання яких є досить тривалими. Тому, аби досягти максимально ефективного проведення досудового розслідування у найкоротші строки, проблематику, яка виникає при призначенні та виконанні експертиз, вирішили обговорити за участі експертів, прокурорів та слідчих.

В роботі семінару взяли участь працівники прокуратури області та місцевих прокуратур, слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, Хмельницького відділення КНДІСЕ та Хмельницького НДЕКЦ МВС України.

Окремі проблеми, які виникають при проведенні експертиз учасникам заходу окреслили представники Хмельницького НДЕКЦ МВС України Басюк Максим Володимирович, завідувач сектору технічних досліджень документів та почерку, Зінчук Олександр Олександрович, старший експерт відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів, Стеценко Павло Олександрович, завідувач відділу економічних та товарознавчих видів досліджень та Воробйов Олександр Олександрович, головний експерт відділу досліджень у сфері інформаційних технологій.

Навчальний захід відбувся у формі конструктивної дискусії, під час якої присутні обмінялись думками, позитивним досвідом та пропозиціями щодо шляхів вирішення проблемних питань.