МВС Укрїни. Експертна служба

У ПОШУКАХ ІСТИНИ БЕЗ ПРАВА НА ПОМИЛКУ

Герб Хмельницької області

19 жовтня 2019 року до Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України на щорічний «День відкритих дверей» завітали студенти та науково-педагогічні працівники Хмельницького університету управління та права, Хмельницького інституту соціальних технологій університету «Україна» та Хмельницького інституту Міжрегіональної академії управління персоналом, які навчаються за спеціальністю «Правознавство» та вивчають такі навчальні дисципліни як: «Кримінальний процес», «Криміналістика», «Судові експертизи» та інші.

Під час зустрічі директор НДЕКЦ МВС Ганзюк А.Л., заступник директора центру – завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Кравчук О.В., керівники відділів, секторів та інші працівники Центру ознайомили студентів із специфікою роботи судового експерта та основними завданнями експертів Експертної служби МВС.

Студенти, які обрали юридичний фах, отримали можливість на власні очі побачити лабораторні приміщення та спеціальне обладнання, яке сьогодні використовують у роботі Центру, ознайомитися з робочими процесами та порядком проведення судових експертиз. Під час заходу усім бажаючим була надана нагода спробувати себе у якості експерта з дослідження слідів рук на різних поверхнях, слідів взуття та інших слідів та знарядь злочинів, що викликало неабиякі позитивні емоції у відвідувачів.

Відвідувачів ознайомили з понад дома десятками різноманітних експертних досліджень, серед яких як традиційно криміналістичні види досліджень так і спеціальні види досліджень, які сьогодні проводять фахівці Хмельницького НДЕКЦ МВС.

Керівництво Центру впевнене у тому, що подібні заходи проводитимуться й надалі, адже це чудова можливість для можливо майбутніх правників побачити, як проводяться найрізноманітніші експертизи та познайомитись з надзвичайно важливою та цікавою професією судового експерта.