МВС Укрїни. Експертна служба

У ПОШУКАХ ІСТИНИ БЕЗ ПРАВА НА ПОМИЛКУ

Герб Хмельницької області

В рамках співпраці та обміну досвідом в галузі криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів між науково-дослідними експертно-криміналістичними центрами МВС України, нашими фахівцями спільно з Волинським НДЕКЦ МВС було проведено круглий стіл на тему: «Переваги застосування магнітно-порошкового методу дослідження при здійсненні криміналістичних досліджень транспортних засобів за допомогою електромагніту»

З метою якісного та швидкого виявлення та встановлення ознак наявності незаконних змін в ідентифікаційних позначеннях транспортних засобів, фахівцями Хмельницького НДЕКЦ МВС було розроблено та вдосконалено спеціальний пристрій для дослідження – «електромагніт». Під час проведення практичної презентації даного приладу, при здійсненні криміналістичного дослідження автомобіля, було виявлено транспортний засіб з ознаками незаконних змін номерів вузлів та агрегатів (так званий «двійник»).

Так, в черговий раз, працівники Експертної служби МВС підтверджують практичність їх досвіду роботи щодо недопущення легалізації транспортних засобів з «перебитими» номерами. А обмін досвідом, в подальшому стане запорукою для поліпшення та вдосконалення практичних навичок наших спеціалістів.

Вагомість проведення криміналістичних досліджень транспортних засобів та відповідних супроводжуючих документів нашими фахівцями, при здійсненні реєстраційних операцій в сервісних центрах – являється основною підставою щодо унеможливлення реєстрації незаконного транспортного засобу (двійника) та відповідних подальших порушень законних прав та інтересів громадян України.