МВС Укрїни. Експертна служба

У ПОШУКАХ ІСТИНИ БЕЗ ПРАВА НА ПОМИЛКУ

Герб Хмельницької області

15 січня 2019 року у Хмельницькому науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС відбувся науково-практичний семінар на тему: «Сучасні можливості у проведенні судових експертиз Експертною службою МВС Хмельниччини». Участь, у якому взяли працівники Хмельницького НДЕКЦ МВС, представники ТУ ДБР у м. Хмельницький, представники ГУ Національної поліції в Хмельницькій області, науково-педагогічні працівники кафедр кримінально-правового, кримінально-процесуального та криміналістичного спрямування ВНЗ м. Хмельницького (Хмельницького університету управління та права, Хмельницького національного університету, Хмельницького інституту Міжрегіональної Академії управління персоналом, Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Хмельницького інституту соціальних технологій ВНЗ ВМУРоЛ «Україна»).

В ході семінару учасники визначили проблемні питання та шляхи їх вирішення під час призначення та виконання судових експертиз. Обмінялися позитивним досвідом та ознайомилися з новими експертно-криміналістичними методами, засобами досліджень та сучасним станом нормативно-правового регулювання в зазначеній галузі.

В рамках семінару особливий інтерес та захоплення викликав огляд приміщення сектору дослідження зброї (кімнати відстрілу) та комплектування пересувних криміналістичних лабораторій. Крім того, для учасників була проведена екскурсія по Центру за напрямками експертиз та досліджень.

Слід зазначити, що фахівці Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС сьогодні проводять понад два десятки різноманітних експертних досліджень, серед яких як традиційно криміналістичні види досліджень так і спеціальні.

Працівники Хмельницького НДЕКЦ постійно відвідують курси підвищення кваліфікації, навчальні семінари, здобуваючи нові знання та розширюючи спектр своїх послуг та впроваджують нові види експертиз та досліджень.