МВС Укрїни. Експертна служба

У ПОШУКАХ ІСТИНИ БЕЗ ПРАВА НА ПОМИЛКУ

Герб Хмельницької області

10.11.2018 на базі Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для адвокатів Хмельниччини відбувся позаплановий захід: практикум з питань сучасних можливостей призначення та проведення судових експертиз для фізичних та юридичних осіб.

Практикум був присвячений висвітленню можливостей, особливостей призначення та проведення судових експертиз як до Хмельницького НДЕКЦ МВС, так і до інших підрозділів Експертної служби МВС України та обговоренню практичних особливостей проведення психологічних, товарознавчих, економічних та інших видів судових експертиз та експертних досліджень.

На практикум прибули 41 адвокат, 3 помічники адвокатів та 4 стажистів адвокатів з м. Хмельницький, м. Кам’янець-Подільський, м. Славута, м. Старокостянтинів, м. Городок, м. Волочиськ, м. Красилів та інших міст Хмельницької області. Кожен з присутніх отримав свідоцтво про участь у заході.

Під час заходу адвокати (помічники, стажисти) мали можливість ознайомитись з окремими напрямками криміналістичних та спеціальних видів досліджень, які проводяться як у Хмельницькому НДЕКЦ МВС України, так і в Експертній службі МВС України взагалі.

З адвокатами (помічниками, стажистами) розглянуто питання правових аспектів щодо судово-експертного забезпечення з надання платних послуг фізичним та юридичним особам; можливостей Експертної служби та Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС при проведенні почеркознавчої експертизи; технічної експертизи документів; судово-психологічної експертизи; судово-фототехнічної експертизи; комп`ютерно-технічної експертизи; судово-автотехнічної експертизи; судово-економічної експертизи; судово-бухгалтерської експертизи; будівельно-технічної експертизи; судово-товарознавчої експертизи та інші видів судових експертиз; особливостей офіційного документообігу (діловодства) при призначенні та проведенні судових експертиз та експертних досліджень.

Бажаючим, було продемонстровано спеціалізоване обладнання, яке використовується під час проведення судових експертиз, натурні колекції, стенди.